Kova olkapääkipu katosi hetkessä

img

– Oikea olkapääni kipeytyi niin pahasti, että ensimmäisen kerran melkein peruutin vastaanottoni, fysioterapeutti Jussi Karkela muistelee.

Sipoolainen fysioterapeutti Jussi Karkela, 49, on pitkän linjan alan ammattilainen. Myös hänen vaimonsa Sari, 49, toimii fysioterapeuttina, mutta hän on töissä terveysasemalla Helsingin kaupungin palveluksessa. Jussi Karkela pyörittää oman fysikaalisen hoitolaitoksensa ohella myös Medfit-nimistä firmaa. Se on fysioterapia- ja kuntoutusalan tuotteiden myyntiin erikoistunut yritys.

Jussi luonnehtii fysioterapeutin hommiaan sivutoimiseksi työksi, ja hänellä on vastaanotto pääsääntöisesti vain iltaisin ja viikonloppuisin. Jussin asiakkaat potevat lähinnä tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja valtaosa heistä on 35–70-vuotiaita naisia, jotka kärsivät lihasjännitys- ja särkytiloista.

– Koska suutarin lapsilla ei ole kenkiä, kroppa tahtoo olla hiukan jäykänpuoleinen. Ei tule liikuttua tarpeeksi, joten aika ajoin ilmenee särkyjä ja lihasjännitystä, hän tunnustaa.

– Kolme vuotta sitten heräsin rankan lumityöviikon päätteeksi eräänä perjantaina aivan järkyttävään olkapääkipuun. Jokin hermo joutui puristuksiin ja kipu kehittyi niin mielettömän kovaksi, että jouduin kannattelemaan vasemmalla kädellä oikeaa kättäni. Kaiken lisäksi olen vielä oikeakätinen.

Kipu oli niin jatkuva ja niin hillittömän kova, että Jussi pelkäsi ensimmäisen kerran uransa aikana joutuvansa peruuttamaan seuraavan päivän eli lauantain seitsemän hoidettavaa.

Apu olikin lähellä

Mutta kun hätä oli suurin, apu oli yllättävän lähellä. Sattumalta Jussin luo saapui Pohjoismaisten Terveyssuihkeiden tuote-esittelijä, joka suihkautti Nordic Health Nivel Magnesium ihosuihketta 20 kertaa Jussin kipeään olkapäähän.

– Ihmettelin tietysti kovasti, mistä tässä oli kysymys ja mitäs nyt tapahtuu. Ihan oikeasti käsi alkoi nousta ja kipu katosi vain vartissa!

– Kipu katosi kokonaan ja pystyin hoitamaan seuraavana päivänä kaikki seitsemän asiakastani. Sen jälkeen olen käyttänyt Nivel-magnesiumsuihketta aina tarpeen tullen, kun kipu jossakin kohtaa on yllättänyt, mutta olen ottanut sen tueksi myös samaan sarjaan kuuluvaa Vahva Magnesium ihosuihketta.

Jussi myöntää, ettei hän alkuun oikein jaksanut uskoa suihkeiden tehoon, mutta oman kokemuksen myötä hänenkin oli pakko uskoa. Nyttemmin hän on ottanut tuotesarjan myös omaan myyntiin ja hän sanookin, ettei hän ota valikoimaansa mitään sellaista valmistetta, jonka tehosta hänellä ei ole varmaa tietoa.

Erilaisia tuotteita

Jussi suosittelee Nordic Health suihkesarjaa myös asiakkailleen, jotka ovat olleet hyvin tyytyväisiä.

– Jos kyseessä on lähinnä lihasjännitysasiakas, teen loppuvoitelun Vahva Magnesium ihosuihkeella. Hieron sen ihoon oikein perusteellisesti. Joillekin käytän Nivel Magnesium ihosuihketta.

Jussin mukaan kannattaa kokeilla rohkeasti Nivel magnesiumia.

– Sen kaveriksi suosittelen saman sarjan Vahva Magnesium ihosuihketta ehkäisemään lihasjännitystä. Nivel magnesiumihosuihke sopii kaikkein parhaiten äkilliseen ja hetkelliseen kipuun. Se näyttää toimivan melkein kipuun kuin kipuun, joka on sillä hetkellä päällä. Ei se tietenkään sataprosenttisesti kaikille auta, mutta useimmille kuitenkin.

Koko Karkelan perhe käyttää suihkeita, mutta erityistä hyötyä niistä on kehitysvammaiselle Reeta-tyttärelle. Kehitysvammaisilla ilmenee runsaasti imeytymishäiriöitä, jolloin tabletit ja kuorilot imeytyvät huonosti suolistohaasteiden vuoksi.

– Suihkeet imeytyvät tutkitusti eri reittiä. Näin syntyy myös tuloksia. Hän käyttää säännöllisesti saman tuoteperheen D-vitamiini ja B12-suihkeita, jolloin hän varmasti saa kaikki tarvittavat vitamiinit. Hän on hyvin ihastunut suihkemuotoon, jota on helppo käyttää.

Tilaa uutiskirje
×