Apteekkarin lihaskrampit katosivat minuutissa

img

Kun magnesiumihosuihkeet ilmaantuivat Suomen markkinoille, turkulainen apteekkari Harri Kanerva ei uskonut asiaan ollenkaan. Muun muassa lääkeaineiden imeytymistä tutkinut farmasian tohtori oli varma, ettei tuotesarja voinut toimia.

– Sitten tapasin suihkeiden kehittäjän ja sain pari tuotetta kokeiltavakseni. Suureksi hämmästyksekseni niistä oli miltei välitöntä apua lihaskramppeihini. Krampit laukesivat alle minuutissa.

Harrin apteekit ovat Pyhän Henrikin apteekki (www.pyhahenrik.fi) Turussa ja sivuapteekki on saman kaupungin Vasaramäellä.

– Sitten meillä on vielä nettikauppa, jonka kärkenä me käytämme sporttiapteekkia. Vaimolla on apteekki Turun Hirvensalossa (www.hirvensalonapteekki.fi).

– Toimin Orionilla aikanaan tutkimus- ja sittemmin projektipäällikkönä, kunnes runsaat 15 vuotta sitten siirryin vetämään farmakokinetiikan tutkimuslaboratoriota Orionin sisällä. Väiteltyäni tohtoriksi vastasin koko silloisen Orion Pharman farmakokinetiikan tutkimuksista. Tutkin lääkkeiden imeytymistä ja muutakin tähän tieteenalaan kuuluvaa.

”En alkuun uskonut magnesiumsuihkeisiin”

Kun Nordic Health magnesiumihosuihkeet tulivat markkinoille pari vuotta sitten, apteekkari Kanerva ei alkuun uskonut niihin lainkaan.

– Sain kaksi purkkia testattavakseni. Ne olivat Recovery-suihke ja Nivel-suihke. Harjoittelin tuolloin Paavo Nurmi -maratonille ja minulla oli ohjelma, joka käsitti kuusi harjoitetta viikossa – kolme lenkkiä ja kolme saliharjoitetta. Viimeksi mainitut olivat 90 minuutin mittaisia. Kärsin koko kevään samasta ongelmasta: kun 90 minuutin harjoitteen viimeisen 30 minuutin aikana tehtiin syviä selkä- ja vatsalihaksia, jotta ne tukisivat juoksemista, en saanut siitä täysiä irti. Harjoite oli kuitenkin hyvin tärkeä, sillä jos puhti loppuu selästä ja vatsasta, silloin juoksemisestakaan ei tule mitään.

– Saliharjoitteen viimeisen 15 minuutin aikana lonkan koukistajat ja etureidet kramppasivat rajusti. Tekeminen oli sen takia väkinäistä ja pystyin vetämään vain lyhyitä sarjoja. Ajattelin silloin, että okei, kokeillaan sitten magnesiumsuihkeita. Rupesin käyttämään niitä isoja annoksia, mutta en ylläpitääkseni elimistöni magnesiumtasoa, vaan siksi, että minulla oli vaiva ja ongelma, johon yritin löytää ratkaisua. Minulla on isot ja vahvat reidet ja lihasmassa on suuri, joten rupesin ottamaan tupla-annosta Recoverya eli 20 suihkausta per reisi.

– Hieroin suihkeet etureisiin ja lonkan koukistajiin. Tein tämän operaation kotona joka aamu ennen kuin lähdin salille, laitoin sitten vaatteet päälle ja noin 20–30 minuutin kuluttua aloitin harjoitukset. Kramppeja ei nyt kuulunutkaan, mutta olin silti vielä sitä mieltä, ettei tämä nyt voinut pitää paikkaansa. Ei se näin voi toimia, sehän on ihan mahdottomuus.

Harri jatkoi kuitenkin suihkuttelua koko viikon, eikä kramppeja ilmaantunut kertaakaan. Sen jälkeen hän lopetti seuraavalla viikolla suihkeiden käytön ja osallistui treeneihin ilman suihketta. Krampit tulivat heti takaisin.

– Etureidet ja lonkan koukistajat kramppasivat koko viikon ajan ja joka ainoan treenin yhteydessä. Kun aloitin seuraavalla viikolla uudestaan suihkeiden käytön, krampit katosivat uudestaan. Koska tuotteet toimivat todella hyvin, tilasin apteekkiini hyllyt täyteen näitä tuotteita.

Vahva magnesiumsuihke toimii minulla akuuttina apuna ja pidän sitä yöpöydällä koko ajan.

Tilaa uutiskirje
×