Yritystarina

img

Nordic Health Sprays on suomalainen perheyritys, joka työllistää kymmenisen ihmistä.

– Meillä on vahva yhteistyön ja auttamisen henki. Olemme sitä mieltä, että töissä pitää olla myös kivaa. Autamme toisiamme onnistumaan, Nordic Health Spraysin porukka suitsuttaa.

Nordic Health Spraysin energinen tiimi koostuu ihmisistä, jotka ovat omakohtaisesti saaneet apua yrityksen tuotteista.

– Tärkeää on, että koko porukkamme seisoo aidosti tuotteiden takana ja heillä on omakohtaista kokemusta tuotteiden toimivuudesta.

Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Minna Bister on toiminut terveystuotealalla 36 vuotta. Minna havahtui aikoinaan erilaisten ravinnetutkimusten ja asiakkaiden käyttökokemusten myötä siihen, ettei moni saanuy riittävää hyötyä kaikista terveystuotteista. Vitamiini- ja hivenainetutkimusten yleistyessä kävi selväksi, että imeytyvyys tuotteissa vaihteli rajusti. Myös lisääntyneet vatsa-ja suolistopulmat aiheuttavat omat haasteensa ravintoaineiden imeytymiseen. Minnalle kasvoi palava halu tarjota toimivia tuotteita ihmisten avuksi.

Nordic Health Sprays -yrityksen eli Pohjoismaiden Terveyssuihkeet hän perusti vuonna 2013 havahduttuaan suihkemuotoisten, Nordic Health -merkkisten ravintolisien tehokkuuteen.

– Aikoinaan Nordic Health- suihkeiden kehittäjä kertoi minulle suihkeiden imeytymisreitin hyödyistä ihon tai limakalvon kautta. Skeptisenä suomalaisena halusin varmistaa järkevältä kuulostavan teorian käytännön toimivuuden ja marssin Amplia-klinikalle Tampereelle ja pyysin heitä kokeilemaan ja tutkimaan, toimivatko tuotteet. Ampliassa oltiin tyytyväisiä tuotteiden tehoon ja siitä se sitten alkoi, Minna taustoittaa.

NordicHealth Spraysin ensimmäiset tuotteet olivat Dlux D-vitamiinisuihke ja Vahva magnesium-ihosuihke. Tuotteet oli kehitetty paremman imeytymisen varmistamiseen eli ohittamaan imeytymisreittinä vatsa ja suolisto. Hommahan on sinänsä simppeli: kun tuote imeytyy, se on tehokas!

Nordic Health Spraysin kantavana ajatuksena on siis tarjota ihmisille ravinteita, jotka lunastavat terveyslupauksensa.

– Vain valmiste, joka imeytyy ja nostaa arvot terapeuttiselle tasolle voi tuoda hyvän hyödyn, Minna Bister toteaa.

– Terveen elämän perusta on hyvä ravinto, riittävä lepo ja henkisen hyvinvoinnin varmistaminen. Nykyihmisillä on kuitenkin elämässän paljon tekijöitä, jotka kuluttavat ja lisäävät ravinteiden tarvetta. Myös erilaiset vatsa- ja suolistovaivat ovat yleistyneet ja tuovat oman haasteensa ravinteiden imeytymiseen ja hyötykäyttöön. Ravinnetutkimuksia tekevät tahot raportoivat, että monilla on paljon puutoksia erilaisissa ravinteissa ja hyvin imeytyville lisäravinteille on tarve. Haluamme tarjota ihmisille tuotteita, joita voimme täydestä sydämestämme suositella.

Koska optimaalisesta imettyvyydestä halutaan olla vuorenvarmoja, itsestään selvää on, että tuotteita tutkitaan uutterasti ja systemaattisesti.

– Tuotteiden raaka-aineiden synergia tutkitaan tuotekehittelyvaiheessa Cardiffin Yliopistossa. Moni hyvältä kuulostava raaka-aine ei välttämättä käytännössä olekaan sitä, kun ne laitetaan samaan tuotteeseen muiden raaka-aineiden kanssa. Imeytyminen voi häiriintyä monesta syystä. Tutkimme myös tuotekehittelyvaiheessa imeytymisreitin toimivuuden ollaksemme varmoja, että tuote todella toimii, Bister kertoo.

Suusuihkeet imeytyvät limakalvolta ja magnesium puolestaan ihon läpi. Suihkemuoto ei takaa automaattisesti tuotteen hyvää imeytymistä vaan koko tuote on rakennettava huolellisesti.

– Tutkimme jokaisen tuotantoerän ravinnepitoisuudet ja puhtauden. On tärkeää, että suihkeemme nostavat hyvin ja nopeasti ravinnepitoisuudet.

Bister suositteleekin suihkeita kaikille, jotka haluavat hyvin imeytyvän ravinteen käyttöönsä.

– On paljon ihmisiä, jotka kokevat, etteivät he saa riittävää tehoa ravintolisistä. He saavat niistä ehkä vähän helpotusta, mutteivät kuitenkaan kunnollista apua. Syy voi olla siinä, että käytössä olevat ravinteet eivät imeydy riittävästi, jolloin terveyshyöty jää laimeaksi. Suosittelen testaamaan hyvin imeytyviä Nordic Health- tuotteita näissäkin tapauksissa. Luonnollisesti vatsa- ja suolistovaivoja omaavat hyötyvät tuotteiden erilaisesta imeytymisreitistä.

Moni suosii Nordic Health -tuotteita ihan vaan siksi, että niitä on helppoa ja hauskaa käyttää – eikä tarvitse nieleskellä pillereitä. Myös lapsiperheet ovat löytäneet tuotteet oivalliseksi avuksi, sillä lapset pääsääntöisesti tykkäävät suihkia hyvänmakuisia suihkeita suuhunsa.

Erityisen paljon positiivista palautetta on kantautunut ihon kautta imeytyvistä magnesium-tuotteita – etenkin magnesium-pitoisista univoiteista.

– Uni ja rentoutuminen on tärkeää terveydelle ja moni kertoo olevansa koukussa ihanantuntuisiin magnesium-voiteisiimme. Monen lapsen nukkumaanmenoa helpotetaan univoiteella, joka hierotaan lempeästi jalkoihin. Asiakkaidemme kertoman palautteen mukaan levottomat jalat, kasvukivut ja krampit saavat kyytiä ja unenlaatu paranee ja rauhoittuminen ennen nukkumaanmenoa helpottuu.

– Suusuihkeista rautavalmisteet puhuttavat tällä hetkellä aivan erityisesti. Raudan merkitys terveyteen on hyvin oleellinen ja niinpä vatsaystävälliset ja tehokkaat rautasuusuihkeet on ollut monen ihmisen pelastus väsymystä vastaan!

Tänä vuonna kaikki Nordic Health -sarjan tuotteet muuttuvat ekologisiin pakkauksiin. Esimerkiksi Nordic Heallh -sarjan Vegaanisen vitamiini-mineraalisuusuihkeen pakkaus on valmistettu 70 % valtamerien jätemuovista ja 30 % kotitalouksien kierrätetystä muovijätteestä. Tuotteen pahvipakkaus puolestaan valmistetaan ainoastaan vastuullisesti hoidetuista, FSC-sertifioiduista metsistä saatavista raaka-aineista.

Nordic Health Sprays on mukana rakentamassa suomalaista hyvinvointia - maksamme verot Suomeen!

---

Yritystarina -teksti on alunperin julkaistu Ruohonjuuren verkkosivuilla

Tilaa uutiskirje
×