Vegaanihaaste-päivitys

img

Tammi-helmikuun vegaanihaaste on nyt virallisesti takanapäin, joten halusin jakaa kokemuksiani haasteeseen liittyen. Lisäksi ajattelin kirjoittaa siitä, miten ruokavalioni ja ajatusmaailmani vegaanisen ruoan suhteen on muuttunut haasteen jälkeen.

Kokonaisuudessaan oli yllättävän helppoa tehdä ja löytää vegaanista ruokaa. En ole ennenkään käyttänyt maitotuotteita, joten monet vegaaniset jogurtit, kasvimaidot ja maidottomat kastikereseptit sekä jälkiruoat olivat valmiiksi tuttuja. Gluteenittomuus tuotti kuitenkin välillä vaikeuksia, sillä monet ravintoloissa tarjotut ruoat ja ruoka-ainekset sisälsivät esimerkiksi vehnää tai muita viljoja. Tämä onneksi tuotti vaivaa vain silloin, kun täytyi syödä valmista ruokaa. Onneksi huomasin kuitenkin gluteenittoman ja vegaanisen ruoan yleistyneen.

Tajusin, että vegaanista ruokaa laittaessa täytyisi olla todella tarkka sen suhteen, että saa varmasti riittävästi ravinteita ja proteiinia ruuasta. Varsinkin B12-vitamiinin, D-vitamiinin, jodin ja raudan riittävä saanti mietityttivät. Kärsin usein vatsavaivoista, joten minun on ollut todistetusti vaikeampaa imeyttää vitamiineja ja mineraaleja “perinteistä reittiä” käyttäen. Vatsalla kesti myös useampi viikko sopeutua vegaanisen ruoan tuomaan suureen muutokseen ruokavaliossa.

Halusin pitää vireystilat korkeana, lisätä tiettyjen vitamiinien ja mineraalien saantia vegaanihaasteen ajaksi sekä varmistaa niiden tehokkaan imeytymisen. Aloitin käyttämään kuurina Boost B12-vitamiinisuusuihketta sekä vegaanista vitamiini-mineraalisuusuihketta. Jos halusin silloin tällöin ottaa myös lisänä D3-vitamiinia, sitäkin saa onneksi nykyään täysin vegaanisena ja säteilyttämättömistä raaka-aineista valmistettuna. Nordic Health Dlux1000 vegaaninen D3-vitamiinisuusuihke on myös täysin makeuttamaton. Plussaa tietysti myös siitä, että Vegaaninen Dlux1000 ja Vegaaninen vitamiini-mineraalisuusuihke ovat ekologisia valintoja mm. hiilinegatiivisuuden vuoksi.

Päätin jatkaa vegaanihaasteen jälkeen vegaanisen ruuan parissa. Lisään vegaanista ruokaa ruokavaliooni enemmän ja enemmän. Kiinnitän myös enemmän huomiota vegaanisten tuotteiden valintaan muissakin ostotapahtumissa kuin vain ruokaostoksissa. Myös ekologisuus ja cruelty free-merkinnät ovat minulle tärkeitä asioita silloin, kun ostan jotakin. Olen iloinen siitä, että päätin osallistua haasteeseen ja sain muitakin ystäviäni liittymään mukaan. Kannustankin nyt kaikkia kokeilemaan vegaanihaastetta!

- Tiia-Maria

---

#nordichealthsprays #health #wellbeing #generationhealth

Tilaa uutiskirje
×