Urheilu lomamatkalla ja uudet liikuntalajit

img

Hei taas! Olen kokeillut paljon uusia asioita matkallani ja varsinkin erilaisia liikuntalajeja on kertynyt huomattava määrä. Mukaan on mahtunut tuttuja liikuntalajeja uudessa ympäristössä, mutta myös paljon uusia tuttavuuksia. Itselläni liikunnan harrastaminen tapahtui usein huomaamattomasti, kun lähdin katselemaan nähtävyyksiä tai osallistuin saariretkelle. Haluankin nyt listata alle kokeilemani lajit.

Surffaus

Surffaus on hyvin yleinen laji trooppisissa maissa. En ollut koskaan aikaisemmin kokeillut surffausta, mutta nyt menin alkeiskurssille. Olosuhteet olivat otolliset ja aallot olivat isoja. Omalla kohdallani kokeilut loppuivat suhteellisen nopeasti, kun surffilauta putosi päähäni. Kuitenkin ehdin testailla tarpeeksi todetakseni, että kyseessä on suhteellisen haastava ja hauska laji.

Sandboarding

Sandboarding on vähän surffausta muistuttava laji, jossa laudalla lasketaan alas isoja hiekkakumpuja pitkin. Kokeilin tätä ollessani Moreton islandilla. Kokeilimme tätä saarella sijaitsevalla aavikolla. Laudalla laskeminen vaatii lihasvoimaa, sillä kehoa pitää jännittää koko laskun ajan. Hiekkakylpy on taattu jos jokin menee vikaan ja lauta pysähtyy äkillisesti. Jos siinä ei saa vielä tarpeeksi urheilua, niin hiekkakummulle takaisin käveleminen uppottavassa hiekassa on erittäin raskasta.

Snorklaus ja uiminen

Uinti on monille rantalomailijoille yksi oleellisimmista liikuntamuodoista. Mielestäni siitä saa kuitenkin vielä hauskempaa, kun siihen yhdistää luonnon tutkimisen. Snorklaus on yksi lempparilajeistani ulkomailla. On hauskaa nähdä eksoottisia ja värikkäitä kaloja sekä muita mereneläviä. Korallitkin näyttävät usein kauniilta. Viimeisimmällä snorklausreissullani vastaan tuli useita pallokaloja, mureena, kilpikonna sekä muutama rauskulaji. Yleisesti ottaen kaloja näkyi tuhansia.

Potkunyrkkeily

Asuntolassani järjestettiin säännöllisesti erilaista liikuntaa. Esimerkiksi jooga ja potkunyrkkeily olivat lähes viikottaisia, ohjattuja urheilulajeja. Omalla kohdallani potkunyrkkeily loppui kuitenkin suhteellisen lyhyeen kuuman ilman vuoksi, sillä se teki liikuntasuorituksesta erittäin raskaan. Ei ole nimittäin mikään helppo homma liikkua kuumuudessa, kun jano ja hiki ovat moninkertaiset verrattuna viileään saliin. Tämän vuoksi sanoisin, että kuumissa maissa erilaiset vesiliikuntalajit ovat ehdottomasti paras vaihtoehto!

Potkulautailu ja pyöräily

Brisbanessa katukuvaan kuuluvat vuokrattavat potkulaudat sekä polkupyörät. Moni vaihtaa bussimatkansa tai automatkansa vihreämpään ja sporttisempaan vaihtoehtoon hyödyntämällä vuokrausmahdollisuutta. Mielestäni tämä on hauska ja helppo vaihtoehto kävelylle kun haluaa tutustua kaupunkiin. Ei tarvi myöskään stressata parkkipaikoista, toisinkuin jos on autolla liikenteessä.

Kävely

Monesti liikuntaa kertyy lomalla huomaamattomasti. Kävelyä on kertynyt hyvinkin paljon. Päätin esimerkiksi, etten osta bussikorttia. Olen kävellyt kouluun ja takaisin joka päivä, ja matkaa on kertynyt yhteensä n. 90 kilometriä. Lisäksi monilla saariretkillä matkaan kuuluivat erilaiset luontoreitit, joita pitkin käveltiin katsomaan erilaisia nähtävyyksiä. Korkeuserojen vuoksi matkaan kuului paljon ylämäkiä, joka teki kävelystä raskasta.

Laskuvarjohyppy

Laskuvarjohyppy täytyy mainita, vaikka siitä oli puhetta jo aiemmin! Lomamatkat ovat hyvä hetki kokeilla extremeurheilua. Lisää on luvassa ensiviikolla, kun julkaisen videon kokemuksestani!

-Tiia-Maria

---

#nordichealthsprays #health #wellbeing #generationhealth

Tilaa uutiskirje
×