Top 5 asiaa Australiassa

img

Hei taas! Nyt on tullut aika tehdä top 5 listaus. Paljon kaikkea on tapahtunut ja mahdollista videomateriaalia on myös luvassa. Haluan jakaa viikon parhaat hetkeni teidän kanssanne. Toivottavasti kaikilla on ollut mukava viikko. Onneksi Suomessakin alkaa pikkuhiljaa aurinko näyttäytymään ja mennään kevättä kohti. Mutta pikeimmittä puheitta, aloitetaan listaus!

5. Kielitaidon kehittyminen

Ehdottomasti yhden sijan tällä listalla on ansainnut kielitaidon kehittyminen. Kun jatkuvasti puhuu Englantia, ei kehitykseltä voi välttyä. Välillä huomaan vielä itse, että joissakin tilanteissa kielitaito tökkii. Esimerkiksi jos tiedossa on ollut jotain jännittävää, saattavat aivot mennä vähän jumiin. Onneksi matka jatkuu vielä pari viikkoa, sillä se takaa sen, että kehityn kielessä vielä huimasti lisää! Haluankin nyt muistuttaa jokaista, että jos kielen haluaa oppia hyvin, niin yhtenä hauskana vaihtoehtona on reissuun lähteminen.

4. Saari/rantaretket

Aiemmin kirjoittelinkin jo käynnistäni North Stradbroke saarella, mutta tälläviikolla vuorossa oli Byron Bay. Yleisesti ottaen matkat ovat olleet huikeita ja ilmapiiri hyvä. Valitettavasti tällä viimeisimmällä retkelläni snorklaus jouduttiin perumaan, enkä päässytkään vielä tutustumaan kaloihin, delfiineihin tai koralleihin. Lisäksi ranta suljettiin haihyökkäyksen vuoksi, mikä oli aika pelottavaa ja surullista. Ensiviikolla on kuitenkin vuorossa snorklausretki Moreton islandille, joten toivotaan, että sää on hyvä!

3. Surffaus

Snorklausretken peruuntuessa päätin mennä surffauskurssille. Minulla ei ole ollut kokemusta asiasta, joten lyhyeen tuntiin sisältyi paljon opettelua. Pääsin kuitenkin todella nopeasti mukaan ja pystyin jo seisomaan laudalla toisen yrityskerran jälkeen! Aallot olivat todella isoja, joten välillä surffilaudan hallussapito oli raskasta. Onneksi mukana oli ollut Recovery magnesiumsuihke. Lisäsin sitä ennen veteen menoa, sillä mahdollisten kramppien todennäköisyys oli melko suuri. Jos krampeista kärsii myös uidessa, niin kannattaa jatkossa kokeilla suihkauttaa tuotetta iholle ennen veteen menemistä.

2. Uusien ystävien saaminen

Olen nauttinut todella paljon uusiin ihmisiin tutustumisesta täällä. Australiassa ollaan hyvin sosiaalisia, ystävällisiä ja kohteliaita. Ihmiset ovat myös rehellisiä, mikä on mielestäni todella tärkeä piirre ihmisessä. Ihmisiin on päässyt tutustumaan monissa eri tilanteissa, kuten retkillä. Olen saanut uusia ystäviä myös monista eri maista, joka on ihana asia!

Ensimmäinen sija: Laskuvarjohyppy

Tänään koitti se päivä, mitä olin odottanut kauan. Hyppäsin tandem-hypyn noin 4,5 kilometrin korkeudesta. Jännitys oli melkoinen, kun oli aika hypätä koneesta. Kuitenkin kaikki sujui hyvin. Hypystäni otettiin kunnollinen kuvakooste sekä video, jonka tulen jakamaan kanssanne! Aluksi vaikutan ihan rennolta, mutta sitten järkyttyneenä tajusin mitä olin oikeasti tekemässä. Voin sen verran jo nyt paljastaa, että ilmeet ovat aika huvittavia :D

-Tiia-Maria

---

#nordichealthsprays #health #wellbeing #generationhealth

Tilaa uutiskirje
×