Paahdettu kukkakaali

img

Resepti: Vegaanihaaste.fi / Chocochili / chocochili.net

3 annosta

1,25 kg pieniä kukkaaleja
2–3 rkl harissatahnaa
4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
Tarjoiluun

kourallinen tuoretta korianteria
kourallinen tuoretta minttua
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl saksanpähkinöitä
1 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Poista kukkakaaleista lehdet. Sekoita yhteen harissa, oliiviöljy, valkosipulinkynnet, juustokumina ja suola. Laita kukkakaalit uunipellille leivinpaperin päälle ja valele harissaseos kukkakaalien pinnalle.

Paista kaaleja uunissa noin 50 minuuttia.

Silppua yrtit ja saksanpähkinät. Sekoita kaikki aineet yhteen ja valele seos hieman jäähtyneiden kaalien pinnalle.

Paistetun kukkakaalin kanssa voi tarjota esimerkiksi kasvispyöryköitä ja hummusta, seitanpihvejä tai ruokaisaa kvinoa-papusalaattia.

Vinkki: Korianteri maistuu joidenkin mielestä voimakkaalle. Jos et pidä korianterin mausta, jätä se pois.

--
#nordichealth#health#wellbeing#generationhealth#vegaanihaaste