Matkalla Australiassa

img

Tervetuloa taas lukemaan GenerationHealth -blogia! Tässä postauksessa jaan hieman tunnelmiani alkaneesta matkasta sekä kuvia matkaltani. Matkani alkoi pitkällä lennolla ja luontaisesti jetlagilla. Aikaero on 8 tuntia, mikä on aika paljon. Onneksi toivuin lennosta ja väsymyksestä nopeasti. Täytyy kyllä sanoa, että Uni Magnesiumvoiteella ja B12 -suihkeella oli osansa toipumisprosessissa.

Pitkän lentomatkan jälkeen olin onnellinen, kun vastassa oli tämä näky! Pidän Brisbanessa paljon siitä, että se sisältää suurkaupungille tyypillisiä rakennuksia, mutta kuitenkin luontoa ei olla unohdettu. Joki virtaa kaupungissa, mutta lähialueet sisältävät myös paljon puistoja. Jos haluaa hetkeksi rauhaan kaupungin hälinästä, se onnistuu nopeasti, sillä lähialueet ovat hyvinkin rauhallisia. Täällä on ollut myös todella puhdasta ja siistiä, sekä lähellä oleva meri tuo myös oman raikkautensa ilmaan. Ensiviikolla aion jatkaa Brisbanen tutkimista käymällä kaupungin keskellä sijaitsevalla rannalla.

Olin aiemminkin ilmaissut jo kiinnostuksestani Australian luontoon. Pääsin lauantaina näkemään koalat ja kengurut. Kävin uuden ystäväni kanssa retkellä koalien turvakodissa. Kuitenkin koalia ja kenguruita sai nähdä uudestaan, kun kävimme sunnuntaina kokopäiväretkellä North Stradbroke nimisellä saarella.

North Stradbroke Island on maailman toiseksi suurin hiekkasaari. Teimme kokopäiväretken, jonka aikana kävimme tutustumassa saaren luontoon. Matkaamme kuului aluksi vaellus saaren rannikkoalueilla. Vuorten päällä kävellessämme näimme vedessä uiskentelevia rauskuja, delffiinejä sekä kilpikonnia. Kenguruihin ja koaliin saattoi myös törmätä matkalla.

Yksi retkemme huipentumista oli delffiinirannaksi kutsuttu alue saarella. Vaikka muutkin rannat ja uintipaikat olivat olleet mahtavia, tämä meni ylitse muiden. Aluksi vähän säikähdin, kun peloteltiin haiden mahdollisella aktiivisuudella ranta-alueella. Kuitenkaan yksikään hai ei tullut lähelle, mutta delffiinit sitäkin lähemmäksi.

Mikä olisikaan paras mahdollinen lopetus hyvälle päivälle? Oma vastaukseni on hyvä ja terveellinen ruoka. Olin aluksi ollut huolissani mahdollisuudestani löytää sopivaa ruokaa gluteenittomuuden ja maidottomuuden vuoksi. Kuitenkin yllätyin erittäin positiivisesti joka kerta, kun astelin sisälle kauppaan tai ravintolaan. Australiassa on erittäin laaja valikoima vegaanisia ja gluteenittomia ruokavalmisteita. Lisäksi henkilökunta ravintoloissa on ystävällistä ja tarjoutuu muokkaamaan annoksia allergikolle sopivaksi. Voin todellakin suositella Brisbanea matkakohteeksi myös henkilöille, jotka kärsivät allergioista!

- Tiia-Maria

#nordichealthsprays #health #wellbeing #generationhealth

Tilaa uutiskirje
×