Matkalla Australiaan!

img

Hei taas kaikille lukijoille! Nyt on tullut vihdoinkin se hetki, mitä olen odottanut jo pitkään. Nimittäin lähtö Australiaan! Matkani tulee sisältämään paljon jännittäviä ja hauskoja tilanteita sekä uusiin ihmisiin ja paikkoihin tutustumista. Toivottavasti myös eläimiä tulee nähtyä paljon, sillä Australian luonto on todellakin omaa luokkaansa. Tässä postauksessa aion käsitellä lähtöfiiliksiä, kertoa vähän matkasta sekä antaa vähän lisää terveysvinkkejä.

Miltä nyt tuntuu?

Yleisesti voin sanoa, että lähteminen tuntuu nyt aivan mahtavalta! En oikein pystynyt uskomaan asiaa ennen tätä päivää. Totuus siitä, että olen oikeasti lähdössä iski kunnolla vasta kun aloitin pakkaamisen ja huolehdin vielä viimeisen kerran siitä, että matkajärjestelyt ovat varmasti kunnossa. Jännitystä riittää, sillä en ole koskaan matkustanut yksin tai käynyt Australiassa. Oman haasteensa matkaan saattavat tuoda myös erilaiset allergiat, sillä en osaa sanoa juuri mitään Australialaisesta ruoasta. Monissa matkakohteissa on ollut hyvinkin vaikeaa löytää minulle sopivaa ruokaa. Joka tapauksessa olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta lähteä!

Matkalla on monta tarkoitusta!

Olen lähdössä kielimatkalle, mikä tarkoittaa sitä, että käyn paikallisessa koulussa opiskelemassa englantia. Olen opiskelemassa viikon jokaisena arkipäivänä, ja loppuaika viikosta on vapaasti käytettävissä siihen, mikä minua itseäni kiinnostaa eniten. Voisin sanoa, että matka on sopiva sekoitus hyödyllistä opiskelua sekä rentoutumista.

Australian luonnosta monet ovat varmasti kuulleet jo paljon. Sekä merestä että maalta löytyy lukuisa määrä lajeja, joita ei voi löytää mistään muualta maailmasta. Lajit ovat myös erittäin mielenkiintoisia, esimerkiksi hyvin värikkäitä ja kauniita eläimiä löytyy paljon, mutta Australia omaa myös suuren määrän myrkyllisiä eläimiä. Nämä myrkylliset eläimet pelottavat minua kieltämättä aika paljon, toivottavasti niitä ei tule vastaan! Haluan kuitenkin tutustua näihin eläimiin käymällä erilaisissa luonnonpuistoissa. Luultavasti myös snorklausreissu on tiedossa!

Mitä otan matkalle mukaan?

Loppuun ajattelin kertoa vähän lisää matkalaukkuni sisällöstä. Perusmatkatavaroideni lisäksi pakatessa tuli mieleen useita tuotteita, joita kannattaa ottaa mukaan ja hyödyntää lomareissulla, tapahtui se sitten Suomessa tai ulkomailla. Ensimmäinen ihan ehdoton suosikkini on magnesium-jalkakylpy. Ihastuin myös pumpattavaan ja uudelleenkäytettävään jalkakylpyaltaaseen, sillä se on helppo ottaa matkalle mukaan. Aina, kun tiedossa on pitkä aika istumista, on magnesiumkylvyn käyttö kannattavaa. Esimerkiksi nyt Australiaan lähtiessä lentomatka on pitkä. Monesti jalat saattavat kipeytyä tai turvota jo lyhyemmilläkin lento- tai automatkoilla. Juuri ennen lähtöäni aion ottaa jalkakylvyn, ja kun pääsen määränpäähäni, teen sen vielä uudestaan. Tämä rentouttaa ja auttaa jalkoja jaksamaan matkan paremmin, sekä palauttaa niitä useamman tunnin istumisen jälkeen.

Vitamiinisuihkeetkin otan matkalle mukaan! Esimerkiksi B12-vitamiini on tärkeä unirytmin kannalta, ja sen säännöllinen saanti edesauttaa siten sopeutumistani aikaeroon. D-vitamiinisuihkeen otan myös mukaan. Tämä voi tuntua hassulta ajatukselta, sillä auringosta ei ole pulaa Australiassa. Kuitenkin siellä on käytettävä koko ajan vahvoja auringonsuojavoiteita, jotka estävät D-vitamiinin imeytymisen. Vastustuskyvynkin kannalta on tärkeää, että vitamiinitasot ovat kunnossa. Olen kuulunut nimittäin itse joskus siihen porukkaan, joka tulee kipeäksi juuri ennen reissua. Vitamiinien ja maitohappobakteerien säännöllinen käyttö on minulla vähentänyt riskiä sairastua.

Kiitos taas kaikille lukijoille! Luvassa on nyt jännittävä matka, josta saatte lukea seuraavat säännöllisesti blogista. Aion postata myös videoita sekä kuvia Instagramiin ja Facebookiin.

Tiia-Maria

---

#nordichealthsprays #health #wellbeing #generationhealth

Tilaa uutiskirje
×